Smukt og hyggeligt thehus fra www.sølundhuse.dk

“Herude ser vi haven og huset fra en anden vinkel”

Lene fra Saxild har sammen med sin søn samlet en Sofia Tepavillon fra Sølund Huse. Her nyder hun de lange, lyse aftener og stille stunder med familien.  

Det var en drøm, som gik i opfyldelse da Lene sidste år fik en Sofia Tepavillon fra Sølund Huse. Familien overvejede i første omgang at købe en åben pavillon til terrassen ved parcelhuset, men de kom på andre tanker, da de besøgte Sølund Huse’ udstilling i Hovedgård.

”Vores køkkenalrum er i forvejen ret mørkt, og vi var bange for, at det stjal endnu mere lys, hvis der kom en pavillon på terrassen. Da jeg så pavillonen var jeg helt sikkert på, at det skulle være min,” forklarer hun.


Lene har også selv lavet terrassen foran huset.

En Sofia Tepavillon er på 5,4 m2.
Selvbygget
Der er ingen tvivl om, at Lene har skruet hænderne rigtigt på. Hun samlede pavillonen sammen med sønnen på et par dage, og hun har efterfølgende selv malet huset udvendig.

”Min mand er håndværker, men han er rygopereret, så han kunne ikke være med til at samle det. Han fortalte os, hvad vi skulle gøre, og så hjalp min søn og jeg hinanden,” siger Lene.

Den største udfordring var at få toppen til at passe, og det krævede både tid og en stor portion tålmodighed at male hele huset selv udvendigt.

”Men jeg kan heldigvis godt lide at male. Jeg har valgt ikke at male det indvendig, da jeg godt kan lide træet. Det kan være, at jeg maler det senere, hvis træet bliver mørkt,” forklarer hun.

”Herude ser vi haven og huset fra en anden vinkel. Vi rykker ud i huset og slapper af, drikker kaffe eller hygger med vores barnebarn, så snart solen er fremme,” fortæller Lene.


Puderne er syet af en gammel dug.
Enkel indretning  
Familien elsker udelivet, og i haven er både drivhus, bålfad og en terrasse. De bruger den lukkede pavillon fra den første forårssol titter frem til efterårskulden banker på i oktober.

”Herude ser vi haven og huset fra en anden vinkel. Vi rykker ud i huset og slapper af, drikker kaffe eller hygger med vores barnebarn, så snart solen er fremme,” fortæller Lene.

Hun har selv stået for indretningen af pavillonen. Sengen er en ældre Ikea-model, som er tilpasset i størrelsen, og puderne er syet af en gammel dug. Kodeordene for stilen i pavillonen er lethed og fleksibilitet.

”Det er vigtigt for mig, at der er en let stemning, som ikke kræver så meget. Møblerne kan også flyttes rundt, hvis vi har lyst til at stille dem anderledes,” siger hun.

Sofia Tepavillon fra Sølund Huse er på 5,4 m2.


Familien bruger pavillonen fra den første forårssol tikker frem.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration