Chat with us, powered by LiveChat
Specialdesignet bjælkehus til haven fåes hos www.sølundhuse.dk find din bjælkehytte til haven

Sommerhusstemning lige ved døren

16. maj 2019 Ingen svar

Jonna og Jan fra Hasselager manglede ekstra plads, da de købte deres nuværende hus. Løsningen blev et speciallavet bjælkehus forbundet til det oprindelige hus. Bjælkehuset er blevet et populært samlingssted for børn og børnebørn, fungerer som ekstra opbevaringsplads og endelig som hyggestue, hvor der hersker en helt særlig ro.

Gennemført sommerhusstemning lige uden for døren.

I Hasselager syd for Aarhus bor Jan Andersen, som sammen med sin kone Jonna har fået bygget et massivt bjælkehus i tilknytning til deres hus.

Bjælkehuset er ikke en klassisk tilbygning, men er sat i forbindelse med det oprindelige hus med en gang bestående af store vinduespartier.

Den nuværende gang var tidligere ’walk in-closet’ ved soveværelset – nu er det blevet til en ’walk through’, som forbinder de to huse.

Sommerhusstemning lige ved døren

Gangen leder til det ekstra hus, ”Sommerhuset”, som det bliver kaldt – og det står også over indgangen på et stort skilt, som datteren har lavet.

”Nu har vi pludselig et sommerhus, som ikke er 400 km væk – det er bare fire skridt, så er vi her,” siger Jan.

Og selvom der kun er få skridt, så er det som at træde ind i en helt anden verden. Der dufter af træ, der er gang i brændeovnen, solen skinner ind ad de store vinduer, og der er grønne planter alle steder. I træhuset er der bl.a. indrettet en hyggestue med sofa og bord ved brændeovnen.

”Vi har ingen fjernsyn herinde. Det er Jonna, der har nedlagt veto mod det. Det giver fred og ro og en anden stemning end i den almindelige stue, hvor fjernsynet ellers bare kører,” siger Jan.

Hyggestuen, hvor parret finder fred og ro uden fjernsyn. Her er også god plads til langborde og mange gæster.

Specialdesign bjælkehus

En gang med glaspartier forbinder det oprindelige hus med bjælkehuset.

 

Solidt bjælkehus og et overholdt budget

Ved købet af det oprindelige hus overvejede parret en almindelig tilbygning, men de kunne se, at det hurtigt blev alt for dyrt. De besluttede sig derfor for at få lavet et hus ved siden af. Med et budget på maksimalt 500.000 kr. fik de to forskellige arkitekter til at give et bud. Det var nogle flotte huse, de tegnede, og de passede perfekt ind i omgivelserne. Men budgettet blev langt fra overholdt. Da begyndte parret at se sig om efter andre muligheder og fandt Sølund Huse.

Med specialdesign lavet til at imødekomme deres behov kostede selve huset omkring 230.000 kr. Med udgravning til huset, fjernelse af skov, anlæg af terrasse osv., endte parret på ca. den halve mio., som budgettet tillod. Det solide bjælkehus på ca. 67 m2 er specialdesignet i tæt samarbejde mellem Sølund Huse og Jonna og Jan stod klar i foråret 2017.

Jan Andersen foran sit unikke “sommerhus”

God plads til hygge, gæster og opbevaring

Brændeovnen er bjælkehusets eneste varmekilde

 

Et hus med mange formål

Det ekstra hus har hele tiden været en del af planen, da parret købte det oprindelige hus i 2016. Med syv børn og snart lige så mange børnebørn stod det hurtigt klart, at parret kom i pladsproblemer, når bare de skulle samle den nærmeste familie. Derfor var en gildesal i tankerne helt fra starten.

Parret bruger huset flere gange om ugen, både alene, hvor de nyder brændeovnen eller lægger puslespil. Når børnene er på besøg, bliver huset ofte forvandlet til et hobbyrum, hvor der f.eks. laves kort ud af tebreve. Så huset er vældig populært hos børnene, som også bruger bjælkehuset til at holde fest, f.eks. 25-års fødselsdag.

”For der er nu engang noget mere plads til en fest end i en toværelses lejlighed. Så det er også et godt trækplaster, så vi får set vores børn,” siger Jan.

Ud over den sociale funktion som hyggerum og gildesal bliver huset også brugt til opbevaring. Her er plads til ekstra køleskab, fryser og opbevaring af storindkøb. Her er også gæstesenge og en hylde til opbevaring af madrasser, der kan spredes ud i hele huset, som hermed forvandles til sovesal ved mange overnattende gæster.

 

Bjælkehuset er lavet i solidt 90 mm tømmer.

Det specialdesignede bjælkehus.

 

 

Gangen, som kun består af glaspartier, fungerer også som orangeri.

 

 

 

 

 

 

 

Bjælkehuset er smukt beliggende i grønne omgivelser med skov og frugttræer.

 

 

 

 

 

 

 

Er du blevet inspireret af de mange muligheder, et bjælkehus eller et anneks i haven giver? Så kan du se vores bjælkehytter her eller vores endnu større bjælkehuse herDu kan også få specialdesignet dit bjælkehus. Se gerne en mail til info@solundhuse.dk. 

Vil du have flere inspirations-historier fra det virkelige liv?
Så bliv abonnent på Sølund Huses inspirations-mail. Den udkommer ca. hver 14. dag, hvor vi 
samler artikler med inspirationshistorier, byg-selv råd, tips til vedligehold og gode tilbud.
Tilmeld dig gratis her.

Skrevet af.
Lene