anneks byg selv fra Sølund Huse færdig bygget

Susannes historie: Et havehus bliver til

Her kan du læse om Susannes historie og egen beskrivelse af byggeprocessen, lige fra første flise til sidste shingles bliver lagt på taget.

Susanne og Per fra Skanderborg har købt et lille, bitte skovhus på det smukke Nordmors. Den eneste hage ved projektet var, at huset var så småt, at overnattende gæster i herligheden ikke var muligt. De slog et slag forbi Sølund Huse og forelskede sig i bjælkehytten Irene 1 på knapt 19 m2. Da projektet handlede om at få så mange sovepladser som muligt, tilkøbte de en rumdelervæg og et ekstra vindue. Bjælkehytten skal bruges året rundt, så Susanne og Per købte selv 60mm styrolit-isoleringsplader til såvel gulv (imellem strøerne direkte på fliserne) og loftet. For at få placeret isoleringspladerne over rustikloftet, købte de krydsfinerplader, som blev monteret over styrolit-pladerne. Her kunne de shingles, som Irene 1 er født med, så monteres på. Sternbrædderne er så brede, at isoleringen snildt kan være der.

 

Susanne har fotograferet processen fra første flise til sidste shingles er på plads. Hele processen ALT inklusive det hele, tog præcis syv dage. Eller døgn er måske et mere passende begreb ? På ottende-dagen var der fuld belagt (fem senge) i bjælkehytten – og gæsterne var meget, meget tilfredse.

Ud over grundhuset Irene 1, rumdeler og ekstra vindue og diverse til isolering i gulv og loft har Susanne og Per haft udgifter til følgende:

  • Entreprenør til klargøring af pladsen
  • Fliser
  • Maling inde og ude
  • Strøm (Per er elinstallatør og har selv monteret diverse)
  • 2 elradiatorer hver af 800 Watt
  • Møbler – alt er købt på loppemarked

Alt inklusive har bjælkehytten med de to værelser, fem fine sengepladser og de overstående punkter kostet de nyslåede morsingboer cirka 60.000 kr.

Susanne fortæller: ”Indrømmet, det var nok lige lovligt friskt, at invitere overnattende gæster på ottendedagen. For vi havde travlt – rigtig travlt – for at nå i mål. Og vi måtte tage både aftenen og et par nætter i brug også. Vi var heldige med vejrguderne, for hvordan det var gået, hvis regnen havde pisket ned i efterårsferien, det tør jeg ikke tænke på. Men resultatet er vi uendeligt tilfredse med. Det er det fineste bjælkehus, der gør skoven ære. Og Sølund Huse har virkelig lagt sig i selen for at hjælpe os med både råd og vejledning, levering og et par tips i de pressede dage undervejs i processen.”

 

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration