Chat with us, powered by LiveChat
Tanja 2 havehus indretning

Teenagerens ”Escape room”

I 2021 besluttede Christina og Sanne sig for at bygge et havehus til deres datter, så hun kunne have sit eget frirum. Siden da har datteren taget havehuset i brug som sin ”egen bolig”, og indrettet det med genbrugsfund og møbler med patina, hvilket giver huset en unik og personlig atmosfære.

I tider med restriktioner og bekymringer kan det være svært at finde fokus og glæde. Men nogle gange kan netop disse udfordringer give anledning til at finde på nye, kreative og inspirerende projekter. Det var tilfældet for Christina og Sanne, da de i 2021 besluttede sig for at tage fat på et coronaprojekt. De ønskede at bygge et Tanja 2 havehus til deres 14-årig datter, og med hjælp fra en ven, fik de realiseret deres drøm.

Tanja 2 havehus til teenager fra Sølund Huse

Tanja 2 havehus i træ fra Sølund Huse

Et fristed for teenageren

Havehuset blev bygget til datteren, så hun kunne få sit eget frirum, da pladsen i hovedhuset begyndte at føles trang. I dag tilbringer datteren næsten alt sin tid i havehuset, og det bliver brugt som teenageværelse hele året rundt. Familien kalder havehuset datterens ”Escape room”, da huset er blevet det ultimative fristed og samlingspunkt for venner og veninder.

”Jeg tror ikke, at hun har tænkt sig at flytte hjemmefra lige foreløbig. Hun har det for godt.” griner Sanne.

Hele familien har fået gavn af havehuset, som hurtigt er blevet en integreret del af familiens hjem. Christina og Sanne skal ikke længere bekymre sig om larm og støj i hovedhuset, og datteren er blevet mere selvstændig, og blomstrer i sit eget lille hus.

”Det har givet os et frirum (…) og så er hun klart vokset af det.”

Tanja 2 havehus som teenage værelse fra Sølund

Sølund Huse anneks til teenager

Indretning med sjæl og patina

Christina og Sanne har valgt at lave isolering i loftet og væggene, så havehuset også kan holde på varmen i de kolde måneder. Derudover har de installeret en varmepumpe, der har en konstant temperatur på minimum 16 grader.

Indretningen i havehuset emmer af historie, personlighed og kreativitet. Datteren har selv indrettet havehuset med fine planter, kunstneriske plakater og unikke genbrugsfund. Hun har en særlig kærlighed for møbler med patina, da hun synes, at det giver indretningen en helt særlig sjæl og personlighed, som man ikke kan finde i moderne møbler.

Hun har en stil, som er gammel nu. Det har de fleste 14-årige (…) Det skal ikke være sådan noget IKEA noget. Det skal være noget med patina.”  fortæller Christina.

Mange drømme for fremtiden

Christina og Sanne har utallige drømme for deres smukke havehus. Når datteren en dag flytter hjemmefra, vil de skabe deres eget multisted, hvor de kan udleve deres passioner og interesser.

De drømmer blandt andet om at omdanne havehuset til et musikstudie. Christina og Sanne spiller i band sammen, men de ved, at de ikke vil kunne fortsætte med det i al evighed. Derfor vil de bruge havehuset til at producere og skabe musik på computeren og måske endda give undervisning i guitar.

De har også gjort sig tanker om, at indrette det med et langt bord, hvor man kan male, tegne og udfolde sin kreativitet. Derudover skal havehuset fungere som et gæstehus, hvor deres gæster kan overnatte.

Er jeres hus også blevet for småt?

13,6 M² HAVEHUS - TANJA 2 (FORBEREDT TIL ISOLERING) - LAGERSALG

Tanja 2 er mere end blot et havehus – det er din mulighed for at skabe et hyggeligt tilflugtssted i din have, med forberedt isolering, der gør det perfekt til både afslapning og hobbyaktiviteter året rundt.

Se produktet her
Tanja 2 havehus fra www.sølundhuse.dk

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration