Terapihave i Bjerggårdshaven med shelter og pavillon fra Sølund Huse

Terapihave til træning og meditation

Bjerggårdshaven er et Bo – og Rehabiliteringscenter i Odense Kommune, som har skabt en terapihave for borgere med hjerneskade. Terapihaven skal styrke brugernes rehabiliteringsforløb ved hjælp af naturens beroligende effekt.  

Bjerggårdshaven er et Bo – og Rehabiliteringscenteret for borgere med akut hjerneskade i aldersgruppen 18-75 år. Hensigten med Bjerggårdshaven er at styrke og udvikle den enkelte ved at arbejde med områder som selvstændighed, trivsel, velvære og relationer.

Bjerggårdshaven havde længe drømt om en terapihave, da de gerne ville inddrage naturens kraft og ro i centerets træning og diverse dagligdagsaktiviteter.

”Vi har læst en del omkring evidens i forhold til at inddrage naturen i træningen, og vi syntes kun, at det gjorde projektet endnu mere tiltalende og spændende at komme i gang med. ” fortæller Ergoterapeut Maria Louise Rasmussen.

Efter mange års søgen lykkedes det endelig Bjerggårdshaven at skaffe fonde til projektet, så de kunne realisere drømmen om en terapihave.

Terapihave med udendørsområde

Lisette pavillon og shelter i træ fra Sølund Huse

Støtte til terapihaven
De første donationer modtog Bjerggårdshaven fra Dallund og Nordea fonden, som hjalp dem med at købe og få bygget en Lisette pavillon og et shelter fra Sølund Huse.
Bjerggårdshaven har indrettet pavillonen med møbler, lammeskind og tæpper, som indleder til hygge og nærvær for brugerne. Derudover har de valgt at indrette shelteret med liggeunderlag, soveposer og puder, så naturområdet også kan benyttes i de kolde måneder.

En hyggelig oase
Sideløbende har de modtaget andre donationer, som har fuldendt oplevelsen af ro og velvære. De har fået etableret et hyggeligt hjørne med hængekøjer, og kvashegn er opsat for at inddele haven i flere zoner. I terapihavens kerne står et springvand, og de har plantet blomster og sået blomsterfrø, så haven kan dufte, blomstre på forskellige årstider og tiltrække insekter.

”(…) Så her er gode muligheder flere steder i haven til at tage sig en pause, et hvil eller bruge haven til noget afslapning eller meditation.” fortæller Ergoterapeut Maria Louise Rasmussen.

Til projektet fik Bjerggårdshaven også hjælp fra tidligere og nuværende brugere, som har været en god læringsproces for alle.

”Vi er så glade og taknemmelige for, at det nu er lykkes os at samle penge nok sammen, så det blev muligt for os at komme i gang med terapihaven.” fortæller Ergoterapeut Maria Louise Rasmussen.

Terapihave med hyggeligt udemiljø

Shelter fra Sølund Huse

Drømmene for fremtiden
Bjerggårdshaven glæder sig til at bruge deres nye terapihave, og de vil søge om flere fondsmidler, så de med tiden kan få udvidet haven med faciliteter som sansegynger, bænke, en pergola og et bålsted.

Ro i naturen

20,3 M² PAVILLON - LISETTE

Vores Lisette pavillon inviterer dig til at opleve rummelighed og elegance i ét, hvor du kan skabe uforglemmelige øjeblikke og samle familie og venner i en overdådig udendørs atmosfære.

Se produktet her

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration