Chat with us, powered by LiveChat
Udendørs sauna 220 fra Sølund Huse

Udendørs sauna: En del af hverdagen

Ulla og Henning fra Hørning besluttede sidste efterår at få en sauna i haven. Den er blevet en del af deres hverdag, og de er overraskede over, hvor meget de bruger den.

Henning var den første af de to, der fik øjnene op for de positive egenskaber, en sauna kan have. Han gik nemlig til rygtræning ikke så langt derfra – og guleroden efter hver træning var en tur i sauna samme sted.


Ulla og Henning besluttede at få en udendørs sauna, og de bruger den ca. 2 gange om ugen.
Det begyndte også at gøre Ulla nysgerrig, og hun endte med at sige ”Henning, skal vi ikke bare købe en sauna?” Og det gjorde de.

”Vi bruger den, når vi har tid og mest om aftenen. Så beslutter vi hen over aftensmaden, om vi skal en tur i sauna bagefter,” siger Henning.


Saunaen er brændefyret, og det tager ca. en halv time  at nå 70 grader. 
Og det er ofte, de skal det – ca. 2 gange om ugen. Saunaen er brændefyret, og det tager en halv times tid, fra de har tændt op, til den har nået de 70 grader, som er passende for Ulla og Henning.

En typisk saunatur for dem er på 3×15 minutter, som hver bliver afbrudt af en skyller under den kolde bruser lige uden for saunaen.

Afstresning og bedre søvn

”Vi er faktisk positivt overraskede over, hvor meget vi bruger den,” siger Henning.

Og det er måske ikke så mærkeligt, at aftenen ofte afsluttes med en saunatur, når man hører om de fordele, Henning fortæller om.

”Huden bliver anderledes af det, og kroppen bliver afslappet. Jeg har ikke været syg, siden jeg begyndte at gå i sauna,” siger Henning.

Ulla og Henning oplever, at de hyppige saunabesøg har en positiv effekt på både deres fysiske og psykiske velbefindende.

For Ulla og Henning har saunabesøget også en afstressende effekt, som giver følelsen af at få tømt hovedet.

”Når vi kommer ind bagefter, sidder vi bare og laver ingenting. Så er der ikke behov for at sige så meget – vi slapper bare helt af,” siger Henning.


I den lille sauna er der plads til 2-4 personer.

Saunaen her er med ét rum og brændefyret ovn, men mulighederne er mange – herunder terrasse, omklædningsrum, glasdør osv.

Passer ind i miljøet

Ulla og Henning bor i et træhus, og haven er omgivet af natur og træer. Og i forbindelse med etableringen af saunaen er der også blevet lagt ny træterrasse, som gør det lækkert at gå mellem huset og saunaen på bare fødder.

For at fuldende følelsen af natur, er afskærmningen til udebruseren, som Henning selv har lavet, naturligvis også af træ. 

Så den lille træsauna passer fint ind i miljøet omkring deres have, hvor parret har været kreative, da den skulle på plads.

Aflæsningen kunne nemlig ikke foregå præcis der, hvor de ønskede, men det har ikke stoppet Ulla og Henning. De har selv rullet saunaen på nogle hegnspæle det sidste stykke, så den nu står lige der, hvor den skal.


Hennings egne billeder fra leveringen af saunaen i efteråret 2019.

Ulla og Henning har selv trillet saunaen det sidste stykke på plads. 

Der skulle naturligvis tændes op i brændeovnen med det samme.

Design din egen sauna

Ulla og Hennings sauna er af modellen 220, som lige nu er på tilbud som samlesæt. Når det kommer til saunaer, er det muligt at få den lige, som du ønsker – både i forhold til størrelse, behandling, dør, vinduer, terrasse og omklædningsrum – og om du ønsker saunaen leveret færdigsamlet eller som samlesæt. 

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.
Legehus i træ med blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Søstrenes eventyrlige legehus

Et legende univers udfolder sig i Clara og Lillis hjertevarme Lille Anders legehus. Deres far har med sin kreativitet og genbrugsevner forvandlet gammelt elektronik og trærester til magiske legetøjsskabninger.

Se al inspiration