tag konstruktion på bjælkehus fra sølundhuse.dk

Guide: Sådan vedligeholder du dit træhus

Skal dit legehus, havehus, pavillon eller redskabsskur holde i mange år? Vi kommer med tre gode huskeregler til vedligeholdelse af dit træhus
Træ er et organisk materiale, og det er derfor nødvendigt at vedligeholde løbende, så dit hus holder længst muligt. Vi giver dig her tre gode råd til, hvordan du bedst beskytter dit træhus, så du kan få glæde af det i rigtig mange år.

Undgå fugt
Vedligeholdelse af dit træhus fra Sølund Huse starter allerede, når du åbner pakken fra os. Det er en god íde at lægge alle delene ud og få et overblik, når du skal bygge dit hus. Det er vigtigt, at du beskytter de rå tømmer for fugt, hvis det er et projekt, som du går til og fra.

Vi anbefaler altid at lægge et lag sokkelpap/murpap fra dit lokale byggemarked mellem fundamentet og tømmeret, når du lægger fundamentet på et flisefundament. Så kan der ikke trænge fugt fra fundamentet op i træet.

Husk grundingsolie
Vi anbefaler, at du som det første giver alt træværket inde og ude en god grundingsolie med fungicider, når huset er færdigbygget. Grundingsolien sikrer, at det rå træ bliver mættet og dermed beskyttes mod fugt og råd.Når du har behandlet med grundingsolie, så er dit hus klar til at blive efterbehandlet med maling eller oliebaseret træbeskyttelse, som forsegler grundingsolien. Det er vigtigt, at maling eller træbeskyttelse påføres umiddelbart efter grundingsolien, da de beskyttende stoffer mister effekten efter ganske få dage, hvis grundingsolien ikke forsegles. Hos Sølund anbefaler vi som udgangspunkt at male huset to gange, så du er sikker på at få den bedste dækning.

Tommelfingerreglen
Det er svært at sige, hvor ofte dit træhus skal males, da det afhænger af vejrforhold og træsort. En tommelfingerregel er dog, at huset skal males hvert 1 til 3 år. Du er meget velkommen til at kontakte Sølund Huse, hvis du har spørgsmål til, hvordan du kan vedligeholde dit hus bedst muligt.Vil du læse mere om valg af om træbeskyttelse og maling, så kan du læse artiklen her 

Stormvejr
Siger vejrudsigten storm og kraftigblæst? Ja så er det utrolig vigtigt at du tager dine forholdsregler for at sikre at dit havehus, pavillon eller lignende er bedst mulig klar til sådan en omgang.
Vi anbefaler derfor at du låser dørene, lukker vinduerne og sikre at stormlisterne sidder korrekt.

Har du lige bygget?
Hvis du lige har bygget dit Sølund Hus og har dit tagpap ikke nået at klæbe helt fast inden stormen kommer? Ja så anbefaler vi at du tager ned i dit lokale byggemarked og køber noget astfaltsklæb og skyder det ind under flabberne, på de stykker tagpap, som endnu ikke er blevet smeltet sammen af solensvarme.

 

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration