Chat with us, powered by LiveChat
tag konstruktion på bjælkehus fra sølundhuse.dk

Guide: Sådan vedligeholder du dit træhus

25. juni 2021 Ingen svar

Skal dit legehus, havehus, pavillon eller redskabsskur holde i mange år? Vi kommer med tre gode huskeregler til vedligeholdelse af dit træhus

Træ er et organisk materiale, og det er derfor nødvendigt at vedligeholde løbende, så dit hus holder længst muligt. Vi giver dig her tre gode råd til, hvordan du bedst beskytter dit træhus, så du kan få glæde af det i rigtig mange år.

Undgå fugt
Vedligeholdelse af dit træhus fra Sølund Huse starter allerede, når du åbner pakken fra os. Det er en god ide at lægge alle delene ud og få et overblik, når du skal bygge dit hus. Det er vigtigt, at du beskytter det rå tømmer for fugt, hvis det er et projekt, som du går til og fra.

Vi anbefaler altid at lægge et lag sokkelpap/murpap fra din lokale byggemarked mellem fundamentet og tømmeret, når du lægger fundamentet på et flisefundament. Så kan der ikke trænge fugt fra fundamentet op i træet.

Husk grundingsolie
Vi anbefaler, at du som det første giver alt træværket inde og ude en god grundingsolie med fungicider, når huset er færdigbygget. Grundingsolien sikrer, at det rå træ bliver mættet og dermed beskyttes mod fugt og råd.

Når du har behandlet med grundingsolie, så er dit hus klar til at blive efterbehandlet med maling eller oliebaseret træbeskyttelse, som forsegler grundingsolien. Det er vigtigt, at maling eller træbeskyttelse påføres umiddelbart efter grundingsolien, da de beskyttende stoffer mister effekten efter ganske få dage, hvis grundingsolien ikke forsegles. Hos Sølund anbefaler vi som udgangspunkt at male huset to gange, så du er sikker på at få den bedste dækning.

Tommelfingerreglen
Det er svært at sige, hvor ofte dit træhus skal males, da det afhænger af vejrforhold og træsort. En tommelfingerregel er dog, at huset skal males hver 2 til 5 år. Du er meget velkommen til at kontakte Sølund Huse, hvis du har spørgsmål til, hvordan du kan vedligeholde dit hus bedst muligt.

Vil du læse mere om valg af om træbeskyttelse og maling, så kan du læse artiklen her 

Skrevet af.
Line