Chat with us, powered by LiveChat
vildmarksbad deluxe solunhuse.dk et glasfiber vildmarksbad

Vild med vilmarksbad?

22. november 2019 Ingen svar

Er et vildmarksbad noget for dig? Vi har samlet en masse viden om de store træbadekar, så du kan blive klogere på det. Her for du serveret alle de skønne fordele, der er ved at have et vildmarksbad. Og så får du svar på praktiske spørgsmål om f.eks. optænding og vedligehold.

Hvad er et vildmarksbad?

Et vildmarksbad er kendetegnet ved at være et kar af træ, hvor vandet opvarmes med brænde i en indvendig eller udvendig ovn.

Et vildmarksbad kan ses som en mere primitiv form for spabad, som er til udendørs brug. Om du skal helt ud i vildmarken eller blive i din have er op til dig. Det er frisk luft og åben himmel, der er hele humlen ved et vildmarksbad.


Deluxe vildmarksbad, som Merete og hendes mand fik i sølvbryllupsgave.

5 gode grunde til, at du skal have et vildmarksmad

Er du i tvivl, om et vildmarksbad er noget for dig? Vi har lavet en liste over nogle af de argumenter, som vi oftest hører vores kunder fremhæve:

1. Du kan se fordelen ved at have et fristed, hvor du kan slappe helt af og lade op.

2. Du værdsætter at have et sted til gode snakke med dine nærmeste uden forstyrrelser.

3. Du kan lide følelsen af at være ude i det fri og omgivet af naturen og dens materialer i form af det træ, som vildmarksbadet er bygget af.

4. Du godt kan lide tanken om, at vandet i vildmarksbadet opvarmes på gammeldags manér med brænde.

5. Du nyder roen i at se op i en klar stjernehimmel og blive forsikret om, at der er noget, der er større end dig selv.

Hvilken vildmarkstype er du?

Skal det være så enkelt som muligt, eller skal du have lidt mere luksus? Hos Sølund forhandler vi vildmarksbade af forskellige typer, så du kan finde et, der passer lige nøjagtigt til dig og dine behov.

vildmarksbad solundhuse.dk

Vildmarksbad
Det mest klassiske og ’back-to-nature’ vildmarksbad er dette, som fås i tre forskellige størrelser fra 160 til 200 cm i diameter. Her får du et klassisk trækar, hvor ovnen integreret i selve karret og afskærmet med et lille hegn. Her er indbyggede træbænke, så du kan sidde nedsænket i det varme vand.

Vildmarksbad med udvendig ovn
Samme type vildmarksbad kan også fås med udvendig ovn. I denne model står ovnen ved siden af vildmarksbadet, og vandet opvarmes herigennem. Fordelen ved denne model er, at der bliver mere plads i selve vildmarksbadet, fordi ovnen ikke tager plads i vandet.

vildmarksbad deluxe solundhuse.dk

Deluxe vildmarksbad
Er du til luksus i vildmarken kan du også vælge vores Deluxe model, som leveres i termowood og med interiør i glasfiber. Glasfiberet giver en høj følelse af komfort, når du sidder i vildmarksbadet. Og har du brug for mere luksus, kan du tilvælge lys og bobler i denne udgave.

Ofte stillede spørgsmål om vildmarksbad

Så hvad skal du ellers vide, før du kaster dig ud i et bad i vildmarken eller bare i baghaven? Herunder svarer vi på nogle af de spørgsmål, vi oftest får i forbindelse med vildmarksbade.

Hvor ofte skal vandet skiftes?

Ved hyppig brug anbefaler vi at skifte vandet i vildmarksbadet ca. en gang i måneden. Vi anbefaler, at der altid er vand i vildmarksbadet, så det aldrig står tomt, da træet dermed vil risikere at tørre ud.

Hvad kræver mit vildmarksbad af vedligehold?

Deluxe-udgaven leveres i varme-/oliebehandlet termowood, så dit vildmarksbad er behandlet og beskyttet mod råd, når du modtager det. Efter ca. et år og løbende fremover skal du behandle dit vildmarksbad med f.eks. linolie eller anden oliebehandling.

Vælger du vores traditionelle vildmarksbade kan vi lavere det enten ubehandlet eller oliebehandlet. Vælger du ubehandlet, skal du som det første behandle vildmarksbadet udvendigt med en god grundingsolie og herefter oliebaseret træbeskyttelse. Vælger du oliebehandlet, skal du efter det første år og løbende herefter behandle træværket med oliebaseret træbeskyttelse.

Hvordan tænder jeg op?

Alle vores vildmarksbade er brændefyrede. Uanset om du vælger et vildmarksbad med indvendig eller udvendig ovn, skal du tænde op i ovnen som i en almindelig brændeovn. Vandets temperatur afhænger af, hvor meget du fyrer med, og hvor ofte du fodrer ovnen.

Hvordan holder jeg vandet rent?

Du kan sikre en god vandhygiejne ved at bruge klortabs i dit vildmarksbad og udskifte vandet som beskrevet ovenfor eller ved behov.

Kan træ holde tæt?

Vær opmærksom på, at træ er et naturmateriale, som derfor kan udvide sig eller trække sig sammen alt efter omgivelserne. Derfor vil du måske opleve, at dit vildmarksbad lækker første gang, du hælder vand i det. Grunden til dette er, at træet i tør tilstand fylder mindre end i våd tilstand. Efter et par dage med vand i vil træet udvide sig og sprækkerne lukkes. Er der stadig utætte steder, kan dette afhjælpes ved at hælde lidt savsmuld i vandet rundt langs kanten.

Hvor lang tid tager det at tænde det op?

Alt efter hvor stort dit vildmarksbad er, hvor effektivt du fyrer i det, og hvor opvarmet vandet er af luften, vil det tage 2-4 timer, før du har nået den ideelle badetemperatur på 38-40 grader. Deluxe-modellen har et innovativt ovnsystem, som gør, at vandet er varmt op blot 1,5-2 timer.

Hvordan fungerer køb af vildmarksbad hos Sølund Huse?

- Alle vores vildmarksbade leveres færdigsamlede og klar til brug
- Vi har altid gratis levering

Hvad kræves af fundament?

    - Har du en stabil og plan træ- eller flisebelagt terrasse, fungerer dette fint.
    - Skal dit vildmarksbad stå på græsplæne eller andet underlag, anbefaler vi et flisefundament eller støbt fundament.

Mere inspiration og rådgivning?

Du kan få overblik over vores vildmarksbade her. Har du brug for rådgivning, er vi altid klar til at hjælpe. Du kan kontakte os her.

Og har du lyst til at modtage inspiration løbende i din indbakke, kan du tilmelde dig vores inspirations-mail herunder. Den udkommer ca. to gange i måneden og er ganske gratis.

Skrevet af.
Lene