Guide: Vild med vildmarksbad

 

Vi giver dig seks gode råd, hvis du drømmer at købe et vildmarksbad fra Sølund Huse.

Læn dig tilbage i det varme vand, luk øjnene og lyt til naturens stille lyde. I et vildmarksbad får du naturen helt tæt på hele året rundt. Læs med og få fire gode råd, hvis du planlægger at købe et vildmarksbad fra Sølund Huse.

Fundament
Det er vigtigt, at dit vildmarksbad står på et stabilt underlag. Dit vildmarksbad kan placeres på en terrasse, enten lavet af træ eller fliser. Vi anbefaler et flisefundament eller et støbt fundament, hvis dit vildmarksbad skal placeres på en græsplæne eller et andet underlag.

hvad kræver det at have et vildmarksbad

værd at vide om et vildmarksbad

Pas på træet
Det er en god ide, at du beskytter dit vildmarksbad udvendigt med en god træolie. Den rette behandling afhænger af, hvilket vildmarksbad fra Sølund Huse, som du har købt. Deluxe vildmarksbadet fra Sølund Huse leveres i varme – og oliebehandlet temowood, som allerede er beskyttet mod fugt og råd. Her skal du først behandle med olie efter omkring et år. Vælger du et af vores traditionelle vildmarksbade kan vi levere træet som enten ubehandlet eller oliebehandlet. Vælger du ubehandlet træ, så skal du starte med at behandle vildmarksbadet udvendigt med en god grundingsolie og herefter oliebaseret træbeskyttelse. Bestiller du et oliebehandlet vildmarksbad, skal du først behandle træværket efter et år med oliebaseret træbeskyttelse.

Opvarmning
Alle vores vildmarksbade er brændefyrede. Uanset om du vælger et vildmarksbad med indvendig eller udvendig ovn, skal du tænde op i ovnen som i en almindelig brændeovn. Vandets temperatur afhænger af, hvor meget du fyrer med, og hvor ofte du fodrer ovnen. Som udgangspunkt vil det tage to til fire timer at varme dit vildmarksbad op, men det afhænger af, og hvor meget du fyrer og lufttemperaturen. Den ideelle badevandstemperatur er 38 til 40 grader. Et deluxe vildmarksbad fra Sølund Huse har et innovativt ovnsystem, som betyder at vandet er varmt på halvanden til to timer.

Hygiejne
Vi anbefaler, at du skifter vandet i dit vildmarksbad en gang om måneden, hvis du bruger det hyppigt. Det er en gode ide, at dit vildmarksbad som udgangspunkt aldrig står helt tomt uden vand, da træet så tørrer ud. Du kan sikre en god vandhygiejne ved at bruge klortabs i dit vildmarksbad og udskifte vandet som beskrevet ovenfor eller ved behov. Vent altid med at tømme spaen til ovnene er kold. Det er vigtigt at nævne, at ovenstående kun gælder, når det ikke er vinter og hård frost. Hvis der er frostvejr flere dage i træk, skal du sørge for, at vandet ikke fryser i vildmarksbadet. Det kan nemlig give skader på glasfiber, træpaneler og varmelæger, hvis vandet udvider sig ved frost.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration