vildmarksbad i glasfiber

Vildmarksbad – et hit hele året

Morten og familien har glæde af deres vildmarksbad året rundt. Om sommeren bliver de kølet af, og om vinteren får de varme i hele kroppen.

Det hele startede en dag, hvor Morten og hans kollega sad og drømte om, hvad de kunne tænke sig af luksus. ”Du skal da have et vildmarksbad,” sagde kollegaen. ”Ja, det skal jeg da!,” sagde Morten.

Og sådan blev det. For da han vendte ideen med sin kone og børnene derhjemme, fik han et klart ja med på vejen. Så nu står der et vildmarksbad på terrassen lige uden for familiens hus i udkanten af Viborg.  

Det eneste krav fra Morten var, at vildmarksbadet skulle være så vedligeholdsfrit som muligt. Derfor valgte han deluxe-modellen, som er et vildmarksbad med et interiør af glasfiber.

Mortens datter Rikke var frisk på at være den første til at få hovedet under vand i familiens nye vildmarksbad. 
Vildmarksbadet er populært hos Mortens tre hjemmeboende børn, som er i alderen 13-21 år. 
Familien fik vildmarksbadet i sommer og har brugt det meget siden da – også på de varme dage.

For hvor mange nok forbinder vildmarksbad med frost, sne og kulde, så har familien også benyttet sig af muligheden for at få en kølig dukkert på de varme sommerdage.

Her har de blot ladt være med at tænde op i ovnen, og vildmarksbadet har derfor fungeret som et stort badebassin til stor glæde for store og små.

Vildmarksbad på traditionel vis

Selvom det har bragt stor glæde i de varme måneder, nyder Morten at bruge vildmarksbadet med varmt vand som kontrast til det kølige vintervejr. Og drømmen er da også at kunne sidde derude, mens sneen ligger som en tyk dyne omkring og fnuggene daler lige så stille.

”Når det er koldt udenfor, og man har varmt vand i, så står det jo og damper. Det er bare så indbydende. Og når man så kommer i –  aaaahh – så slapper man bare helt af,” siger han.

Morten kalder vildmarksbadet for et ‘forstadsbad’. For der er ikke meget vildmark over villakvarteret, der ligger i udkanten af Viborg. Skorstenen og røgen derfra har ikke givet gener for naboerne, selvom husene ligger tæt.

Og vildmarksbadet har også en tiltrækkende effekt på gode venner. Familien skal holde nytår i år, og der er det planen, at de skal have gang i vildmarksbadet. De glæder sig til at sidde i vildmarksbadets varme vand med champagne og kigge op på nytårsfyrværkeriet.

Pakket ind i haven

Morten og familien har skabt en plads til vildmarksbadet, så det bliver en integreret del af haven. Vildmarksbadet står placeret på terrassen lige uden for huset på en rund cirkel af sten, hvor der tidligere har stået en pavillon.

Bagved vildmarksbadet var der tidligere et skur og en masse træer, der var groet dem over hovedet.

Pavillonen, skuret og træerne kom væk, og så var der plads til vildmarksbadet, som nu står som skabt til den lille, runde terrasse.

Nu skal hele haven have en tur, og der skal bl.a. plantes buske omkring vildmarksbadets hegn, så den hyggelige oase bliver omkranset af  noget grønt.

Mortens gode råd

Morten har siden indvielsen af vildmarksbadet i sommer gjort sig nogle erfaringer i forhold til brugen af Deluxe-vildmarksbadet. Dem viderebringer vi her:

– Giv et praj til naboerne, inden I tænder op. Så har de mulighed for at få vasketøjet ind eller lukke de vinduer, som vender ind imod jeres vildmarksbad.

– Monter en slange på vildmarksbadets hane, når du tømmer det for vand. Så kan du lede vandet direkte ned i afløbet.

– Brug helt almindelige brændestykker frem for træbriketter, som skaber mere røg.

– Fastgør vildmarksbadets trappe til selve karret. Så er du helt sikker på, at trappen ikke flytter sig, når du går op og ned.


Det tager ca. 1,5 time at fylde vildmarksbadet. Vandet kan genbruges flere gange og skiftes efter behov.

Når der er tændt op i vildmarksbadets brændeovn, tager det et par timer, og så er vandet de behagelige 35-38 grader varmt.

Er du også blevet fristet til et vildmarksbad, kan du få overblik over mulighederne her.

Vil du modtage mere inspiration og gode råd til f.eks. byg-selv og vedligehold? Så tilmeld dig vores nyhedsmail herunder. Den udkommer ca. 2 gange om måneden, og du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration