sommerhus med vildmarksbad fra www.sølnundhuse.dk

”Det er jo helt fantastisk i måneskin”

Line Hitz , 8.december 2021

Langt ude på Mols bor Kirsten og Jørn i årets lyse måneder i et sommerhus fra 1960'erne med udsigt over Aarhusbugten. Her mødes de med familien og slapper af i vildmarksbadet i sommersol og måneskin.  

Det sorte sommerhus ligger på en lille bakke, og fra stuen kan du se Sletterhage Fyr og Molslinjens færger, som gynger på Aarhusbugten. Vinterkulden slår mod kinderne, men indenfor knitrer ilden i brændeovnen og blød jazz flyder ud af højtalerne.

I 25 år har Kirsten og Jørn tilbragt deres ferier og weekender i sommerhuset på Mols, og i dag bor de fast i sommerhuset fra april til oktober. Her går de ture, snakker med naboerne og nyder den store have med anneks, skur, campingvogn og vildmarksbad.

”Vi gav hinanden et vildmarksbad i guldbryllupsgave, da vi jo ikke kunne holde fest eller mødes med mange mennesker på grund af corona. Vi havde prøvet det hos naboen et par gange, og det er fantastisk at slappe af i det varme vand både sommer og vinter,” forklarer Kirsten.

Den store familie
Parret har en stor familie med seks børn, børnebørn og et oldebarn, som også tit opholder sig i sommerhuset. Om sommeren mødes de ofte på kryds og tværs og laver mad, slapper af og rykker sammen i sommerhuset og haven.

”Det er superhyggeligt at være sammen i mange dage. Sidste år var vi 12, og vi kan fint være her, da vi jo både kan sove i udestuen, annekset og campingvognen i haven,” siger Kirsten.

Ved familiesammenkomster om sommeren bruger de ofte vildmarksbadet som en lille pool til børnene.

”Før i tiden havde vi et stort badebassin i haven, men nu kan vi bruge vildmarksbadet som en pool til børnene, da solen varmer vandet op,” forklarer Kirsten.

Magisk aftenstund
Om sommeren er der kunstgræs rundt om vildmarksbadet, og der er plads til otte personer på samme tid. Den oprindelige ide var, at vildmarksbadet skulle stå i forhaven med fuld havudsigt, men ægteparret kom på andre tanker, da det blev leveret ved sommerhuset.

”Vi vil gerne have, at der er lidt mere privat for naboerne, så derfor kom det til at stå nede i haven, som er mere ugeneret. Vi har lavet en udendørsbruser, hvor du kan skylle dig før og efter, du har været i vildmarksbadet,” siger Kirsten.

Ægteparret har valgt at købe et deluxe vildmarksbad, som er fremstillet i olieret thermowood, og Kirsten og Jørn var ikke i tvivl om størrelse eller design.

”Det passer godt til sommerhuset og haven, og låget og indsatsen i plastik er meget nem at rengøre. Det er jo helt fantastisk at sidde der i måneskin og slappe af med en enkelt whisky,” slutter Jørn.

Flere artikler fra samme kategori

Sådan vælger du den rigtige pavillon til din have

Drømmer du om en pavillon fra Sølund Huse, når haven springer ud i farver? Hos Sølund Huse har vi mange forskellige pavilloner til både den...

læs mere
legehus på stolper fra www.sølundhuse.dk

Legehus med plads til drømme

For et par år siden fik Ingrid på 13 år og Agnethe på 8 år et Lille Peter legehus fra Sølund Huse. De har selv...

læs mere
Legehus på stylter fra www.sølundhuse.dk

Lille Peter hos dagplejeren

Jette er privat dagplejemor og passer fire små børn mellem 0 og tre år. For et par år siden fik hun opført et Lille Peter...

læs mere