inspiration til haven - Lene besøger folk med gode historier og specielle havebygninger

Inspiration til en lidt roligere hverdag

Du kender det sikkert. Mobilen, der konstant kræver opmærksomhed. En masse folk, der forventer noget af dig – både ude og hjemme. Vi er hele tiden , og vi skal følge med.

Nogle gange kan man godt have lyst til at lade det hele bimle og bamle og tjekke ud for en kort stund. Det kan være lettere at gøre, hvis man også flytter sig rent fysisk. Det er ihvertfald det, jeg fornemmer, vores kunder har stor glæde af.

Når folk køber et træhus her hos Sølund, handler det faktisk ikke så meget om huset. Forstå mig ret – kvaliteten, materialerne og det færdige hus skal naturligvis være i orden. Men når det er på plads, er det livsstil og store drømme, der er på spil.

Det, jeg hører ude i de danske haver lige nu, er en søgen efter ro. Efter et sted, hvor man er fri for forstyrrelser.

Jeg hedder Lene og er Content Manager hos Sølund Huse. Jeg har fornøjelsen af at komme ud og besøge mange af vores kunder, når de har taget deres hus fra Sølund i brug. I dette indlæg sætter jeg ord på nogle af de tendenser, som rører sig lige nu ude i de danske haver. 

Det gælder f.eks. parret Majbrit og Claes, som har indrettet en pavillon i haven, hvor der på et skilt over døren står ’stressfri zone’. De er nemlig helt bevidste om, at der ikke er ro nok i deres eget hus – for der altid en radio eller et fjernsyn, der kører. I pavillonen er mobilerne på lydløs, og der er hverken radio eller tv.

Og det er netop det, der er pointen. Ved at skabe et fysisk rum, hvor vi skærer ned på de mange indtryk, kan vi slappe af. Så er man for en stund frivilligt tvunget til at give slip på de forstyrrelser, som vi ofte er helt afhængige af.

Måske har du selv oplevet, hvilken energi den friske luft og naturen kan give. Det er også noget, jeg fornemmer, folk virkelig prøver at inddrage i dagligdagen for at skabe det bedste liv for dem selv. Dét bruger de husene til. Hvad end det er i pavillonen, som nævnt ovenfor, i kolonihaven eller i et shelter.
Kolonihaverne har altid fungeret som et frirum for kolonihavefolket. Det mærkede jeg også på Kim, hvis kolonihave har holdt ham oppe i en tid, hvor livet har budt på lige lovligt meget modvind. At høre ham fortælle om den værdi, som det simple liv i kolonihaven giver ham, er simpelthen så opløftende. Så hvis du har et par minutter mere, så vil jeg anbefale, at du hører ham selv fortælle om det i videoen her.
Men du behøver ikke en hel kolonihave for at nyde godt af det simple liv og energien fra den friske luft. Det blev tydeligt, da jeg snakkede med en anden Kim om det shelter, som han og familien har fået sat op i haven.
De har skiftet soveposer og de flade liggeunderlag ud med en hel række tykke springmadrasser og rigtige dyner og puder. Så nu er shelteret faktisk et udendørs soveværelse, som hele familien ofte sover i.

Siden da er søvnen er blevet bedre for store og små. Og er det egentlig så mærkeligt, når man siger godnat med kig til stjernerne og duften af nyfalden dug?

Nogle gange skal der faktisk ikke så meget til, før vi kan indføre nogle ting i hverdagen, som giver os energi til at nyde alt det gode i den. Måske gør du det allerede, eller måske er du blevet inspireret til at foretage nogle små ændringer, der kan give stor livsglæde?

Vil du løbende modtage inspiration om livsstil og gode tips til at bygge selv?
Så kan du tilmelde dig vores inspirations-mail, som vi udsender ca. hver 14. dag. 
Du tilmelder dig gratis her. 

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration