Badehuset i Tisvilde

Anette og familien har forvandlet et Maggi 1c fra Sølund Huse til et roligt badehus på stranden i Tisvilde. Her mødes de med venner og familie til picnic i sommermånederne. 

Ved stranden i Tisvilde ligger en klynge badehuse spredt med tilfældig hånd ud over klitterne. Her mellem Tisvildes handelsliv og Kattegats bølger ligger 70 små badehuse i kulørte farver. Anette er en af dem, som har et badehus i strandkanten. Hun fik i 2018 opført et Maggi 1c hus fra Sølund Huse, hvor hun nyder årets lyse måneder sammen med venner og familie.

”Vi har haft badehuset siden 2018, hvor jeg pludselig fik et brev fra Naturstyrelsen. Jeg havde næsten glemt, at jeg havde skrevet mig op, så det var en rigtig god overraskelse,” forklarer Anette.

Det enkle liv
Det er Naturstyrelsen som forvalter de mange badehusgrunde. Du lejer grunden mod et årligt beløb, hvor du har ret til at opføre et badehus på maksimum 6 kvadratmeter. Den tidligere lejer rev sit badehus ned, og Anette opførte derfor et nyt hus på grunden.

”Vi har selv samlet og malet huset, hvor der kun er plads til det mest nødvendige. Det er ikke tilladt at overnatte i badehusene, og der er ikke vand og elektricitet,” siger Anette.

Familiens badehuset er indrettet med et tekøkken og mindre møbler. Tiden bliver brugt udenfor på stranden, hvor venner og familie ofte kommer forbi.

”Vi pakker en picnickurv og mødes herude efter arbejde eller i weekender om sommeren. Det er en rigtig hyggelig måde at være sammen på,” forklarer Anette.

 ”Vi pakker en picnickurv og mødes herude efter arbejde eller i weekender om sommeren. Det er en rigtig hyggelig måde at være sammen på.”

Lang venteliste
De små badehuse er meget populære, og du skal stå på venteliste i mange år, hvis du ønsker et af de 70 badehuse.  Ifølge Naturstyrelsen har skovdistriktet siden århundredeskiftet haft et område med badehuse i Tisvilde, hvor storbyens bohemer er valfartet til i generationer. Fra midten af 1960erne til slutningen af 1980erne var badehusene dog under afvikling, men i 1990 blev ordningen gjort permanent.

Anette og familien har indrettet badehuset i blå farver, som smelter sammen med havet udenfor døren. Badetøj og håndklæder afslører, at de ofte hopper i bølgerne, når sommeren viser sig fra sin lune side.

”Det hele er jo meget enkelt herude, og vi nyder virkelig at have et badehus ved havet i Tisvilde. Her kan vi både være ved havet, og samtidig kan vi bruge byen, som ligger lige rundt om hjørnet,” slutter Anette.

Er Maggi 1c fra Sølund Huse er på 5,3 m2 og kan bruges både som havehus, redskabsskur og badehus.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration