kolonihave byg selv skur fra www.sølundhuse.dk

”Der skal være plads til os begge i kolonihaven”

I Tildes kolonihavehus på 40 kvadratmeter skal der også være plads til datteren Rita på 9 år. Hun har derfor forvandlet et Maggi 1B skur fra Sølund Huse til et fint pigeværelse med loppefund.

Solstrålerne flimrer på græsplænen, og havelågen står på klem ind til det røde kolonihavehus i Charlottehøj Haveforening. Et stenkast væk suser busser og biler op ad Ringgaden, men på Magnoliavej sniger roen sig mellem havelågerne.

I de sidste syv år er Tilde hvert forår flyttet fra lejligheden i Aarhus centrum til det svenskrøde kolonihavehus. Hun har løbende renoveret huset, som i dag består af køkken, stue, soveværelse og badeværelse med vaskemaskine.

”Kolonihaven ligger kun 3 kilometer fra vores lejlighed i Aarhus, og det er stadig nemt at komme på arbejde og i skole. Herude er alting nemmere, da vi ikke skal planlægge og pakke for at komme ud på tur,” siger Tilde.

Der stod tidligere et drivhus, hvor Maggi huset står i dag.
Der er 139 havehuse i Charlottehøj Haveforening.
Havehuset er indrettet med loppefund.
Nips og loppefund
Tilde har haft kolonihaven i syv år, og selvom mor og datter sagtens kan bo på 40 kvadratmeter, så har hun i de seneste år savnet et værelse til datteren Rita. Sidste forår rykkede et Maggi 1B skur fra Sølund Huse derfor ind i kolonihaven.

”Jeg ønskede et sted til min datter, hvor hun kunne være sammen med veninderne. Før sad de på vores køjeseng, men nu har de pigehygge i havehuset,” forklarer Tilde.

Huset er indrettet med loppefund og ting fra gemmerne. Her er både Barbie, glasfigurer, nips, hulahopring og dukker. Sengen kan trækkes ud i længden, og der er plads til madrasser på gulvet, så alle veninderne kan være i havehuset.

”Det er vigtigt, at det er plads til os begge i kolonihaven. Min datter skal også føle, at det er hendes hjem. Det var egentlig meningen, at jeg også skulle have lidt haveredskaber i huset, men nu er det Ritas hus,” siger Tilde.

”Jeg ønskede et sted til min datter, hvor hun kunne være sammen med veninderne. Før sad de på vores køjeseng, men nu har de pigehygge i havehuset,” forklarer Tilde.

Tilde og hendes datter opholder sig meget på terrassen, når de bor i kolonihaven.
Den røde tråd
Havehuset er malet grønt udvendigt, og på siderne kan roserne kravle op ad to espalierer. Det var vigtigt for Tilde, at det nye havehus passede sammen med kolonihaven.

”Jeg ønskede mig et hus i træ, da det skulle passe sammen med kolonihaven og terrassen. Træ er den røde tråd herude, og derfor valgte jeg et hus fra Sølund Huse,” fortæller hun.

I Tildes kolonihave forsvinder verdens lyd for en stund. Her er det kun genboens plæneklipper og brudstykker af samtaler, som blander sig med fuglenes symfoni.

”Skulderne falder helt ned, når vi kommer herud. Alle kalder min kolonihave for en plet, hvor du altid kan komme forbi, da det hele er meget lettere. Det er et sted, som jeg aldrig bliver træt af,” siger Tilde.

Et Maggi hus fra Sølund Huse kan bruges som både redskabsskur, værksted, havehus og atelier.

 

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.
Havehus med overdækket terrasse fra Sølund Huse
Inspiration | Havehuse og annekser

Familiens multihavehus

Mads og hans kone valgte at placere Tess havehuset på en stor træterrasse i et hjørne af haven. Hjørnets naturlige forhøjning, gav dem mulighed for at få et spektakulært udsyn til haven.
Tanja 2 havehus indretning fra Sølund Huse
Inspiration | Havehuse og annekser

En oase af ro og familiehygge

Sommerhuslivet kan være en fantastisk måde at tilbringe tid med familien. Men når familien vokser, og pladsen bliver trang, kan det være svært at bevare den afslappede stemning. Det var netop det problem, som Peter og hans familie stod overfor.

Se al inspiration