Chat with us, powered by LiveChat
Play

Sådan isolerer du dit byggeri

19. oktober 2017 4 svar

I dette blog indlæg, vil jeg beskrive mulighederne for at få et fuld isoleret hus. Jeg gennemgår både hvordan du kan få et allerede isoleret hus fra Sølund Huse, samt giver dig en guide, til hvordan du selv kan indlægge isolering i dit drømmehus. 

Isolering af havehus

Vores præ-isolerede huse

Vores havehuse kan som udgangspunkt isoleres forholdsvist nemt. Først vil jeg lige vise jer vores huse, der allerede er forberedt til isolering og vores allerede fuldt isolerede huse. Hvis du går ind på shoppen og ind under havehuse, kan du vælge Element huse.  Dette er vores elementbyggede huse. Det vil sige, at det er hele sider, der blot skal samles. Disse huse er allerede enten forberedt til isolering eller fuldt isolerede.

Hvis vi for eksempel tager havehuset Tony 2, så kan du vælge at få en inderbeklædning i profiltræ. Det vil sige, at der kommer en ydervæg og en indervæg. Så det du skal, er sådan set bare at ligge isolering ind imellem de to vægge. Det er den ene mulighed. Den anden mulighed er, at du kan vælge et hus, der allerede er fuldt isoleret. Vi har for eksempel vores hus, Tammyhvor du kan vælge at tilkøbe isolering. Det koster en lille smule ekstra, men til gengæld er det den nemmeste måde at få et fuldt isoleret hus på. Her får du både en ydervæg, isolering imellem og en indervæg.

Sådan isolerer du selv et hus fra Sølund

Isolering af gulv

Hvis du ønsker at isolere huset selv, så er gulvet det nemmeste at isolere. Det er sådan, at vores huse altid kommer på en trykimprægneret sokkel. Det vil sige, at der kommer til at være nogle hulrum under gulvbrædderne, hvori det er muligt at indlægge isolering. Højden på strøerne vil variere fra hus til hus.

Så hvis vi tager udgangspunkt i huset Luise. Det er 14,2 mog kigger du så under databladet ”downloads under billedet af huset”, vil du finde manualen, styklister osv. Sokkeltømmeret er i dette tilfælde (Luise havehus) 70 millimeter højt. Det vil sige, at der er plads til, at du kan indlægge 70 millimeter isolering nede i de firkantede hulrum. Ønsker du at have endnu mere isolering i end de 70 millimeter eller den mængde, der nu er plads til i dit ønskede hus? Så kan du i stedet for at placere huset på fliser eller beton, vælge at hæve det ved hjælp af stolpefødder. Med stolpefødderne kan du hæve huset op i den højde du ønsker i forhold til den mængde isolering, der er behov for.

Isolering af vægge

I forhold til væggene så anbefaler vi ikke at isolere dem, men i stedet vælge noget af en ordentlig godstykkelse. Det vil sige; vælg noget i 40 millimeter vægtykkelse eller derover, fordi på den måde så ligger isoleringsevnen i træet, altså i selve huset og ikke i noget du selv har sat op. En anden fordel ved at vælge noget i en ordentlig godstykkelse, i stedet for selv at sætte isolering op, er at du ikke mister indvendige kvadratmeter. Skal du først indlægge isolering og sætte en gipsvæg op, så mister du automatisk indvendige kvadratmeter. Plus, du mister også den her flotte trævæg, fordi der kommer til at være gips i stedet for.

Isolering af tag

I stedet for at isolere væggene så anbefaler vi, at du isolerer taget. Som udgangspunkt anbefaler vi ikke, at du lægger isoleringen indvendig. Både fordi du mister en masse højde indefra, men også fordi det er noget mere besværligt at skulle stå og placere isolering indefra. I stedet anbefaler vi, at du lægger isoleringen ovenpå taget. Det vil sige, at du lægger det tag, der følger med på huset og derudover så køber du tre ting i det lokale byggemarked:

  • Du køber nogle lægter
  • Noget isolering
  • Nogle krydsfinerplader

Du lægger lægterne op på taget med en meter til halvanden imellem, lægger isoleringen ned i mellem og afslutter med krydsfinerpladerne samt tagpap. Der kommer så til at være en lille forskydning imellem det tag, der følger med til huset og det tag, som du selv har lagt. Det vil sige, at man kommer til at kunne kigge ind til isoleringen. Som du kan se her på vores pavillon Renate, så ligger der altså ekstra sternbrædder, så isoleringen bliver helt skjult. Det var sådan set det. Jeg håber det var noget, du kunne bruge til noget. Har du nogen spørgsmål, så giv os et kald på 75 66 28 75 eller send en mail til info@solundhuse.dk, så skal vi nok sidde klar til at svare på jeres spørgsmål.

Skrevet af.
Mads

-->