Chat with us, powered by LiveChat
Play

Valg af fundament type

20. november 2017 Ingen svar

I dette blogindlæg kan du læse om hvilke typer fundament til havehus, som vi anbefaler til vores huse. Vi gennemgår tre forskellige typer fundament; fliser, stolpefødder og støbt beton fundament.

Fliser

Vi har fået et spørgsmål omkring fundamenttyper og hvilken type fundament, vi vil anbefale.
Som udgangspunkt anbefaler vi altid, at du lægger et flisefundament. Det kræver dog, at du har en forholdsvis jævn grund, og det kræver, at den ikke er alt for fugtig. Du skal også tage forbehold for forholdene. Det vil sige, at bygger du dit hus ud til kysten eller i et vindblæst område, så anbefaler vi, at du forankrer det ved at bruge stolpefødder eller ved at støbe et betonfundament.

Du kan også kombinere både fliser og stolpefødder. Det kan gøres ved, at du lægger et flisefundamnet med stolpefødder i hjørnerne for at forankre det ekstra grundigt.

Men har du en helt normal jævn grund som ikke er alt for fugtig, så anbefaler vi egentlig, at du ligger de her fliser. Du kan ikke ligge dem direkte oven på græs. Det vi så anbefaler, det er, at du lige fjerner toppen af græsset, ligger noget stabilgrus, placerer fliserne og så ligger du noget sokkelpap imellem sokkeltømmeret og fliserne. Det er sådan, at vores huse normalt kommer med trykimprægneret sokkeltømmer. Vi anbefaler at du forankrer tømmeret ned i fliserne. Det vil sige, at du går ned i det lokale byggemarked og køber nogle karmskruer, så du kan skrue selve soklen direkte ned i fliserne.  Soklen skal gerne forankres for hver meter til halvanden.

Stolpefødder

En anden mulighed i forhold til fundament og stolpefødder. Vi anbefaler, at stolpefødderne skal nedgraves i cirka 50 centimeters dybde. De er super gode, hvis du har en lidt ujævn eller fugtig grund. Så kan du nemlig lige få hævet huset over jorden. En anden fordel med stolpefødderne er også, at du får plads til mere isolering. Det vil sige, at du kan hæve huset, i forhold til hvor meget isolering, du ønsker.

Støbt fundament

For den der gerne vil være ekstra grundig, der kan du vælge at støbe et fundament. Det gør, at du har uanede muligheder i forhold til forankring. Det gør også, at du får en helt jævn overflade. Det vil sige, hvis du vælger ikke at have trægulv som i f.eks. garage eller skur, så får du en hel plan overflade, som lige giver det ekstra touch.

Tak fordi du følger med. Jeg håber, du kan bruge det til noget. Har du nogle spørgsmål, så send dem til vores mail info@solundhuse.dk eller ring til os 75 66 28 75, så sidder vi klar til at svare på spørgsmål, hvis du skulle have nogle.

Skrevet af.
Mads

-->