guide til det perfekte fundament

Valg af fundament type

I dette blogindlæg præsenterer vi anbefalede fundamenttyper til vores havehuse. Vi gennemgår tre forskellige typer fundament; fliser, stolpefødder og støbt beton.

Fliser

Vi har fået spørgsmål omkring fundamenttyper og hvilken type fundament, vi vil anbefale.
Som udgangspunkt anbefaler vi altid, at du lægger et flisefundament. Det kræver dog, at du har en forholdsvis jævn grund, og det kræver, at den ikke er alt for fugtig. Du skal også tage forbehold for forholdene. Det vil sige, at bygger du dit hus ud til kysten eller i et vindblæst område, så anbefaler vi, at du forankrer det ved at bruge stolpefødder eller ved at støbe et betonfundament.

Du kan også kombinere både fliser og stolpefødder. Det kan gøres ved, at du lægger et flisefundament med stolpefødder i hjørnerne for at forankre det ekstra grundigt.

Men har du en helt normal jævn grund som ikke er alt for fugtig, så anbefaler vi egentlig, at du lægger fliser. Du kan ikke lægge dem direkte oven på græs. Det vi så anbefaler, det er, at du lige fjerner toppen af græsset, lægger noget stabilgrus, placerer fliserne, og så lægger du noget sokkelpap imellem sokkeltømmeret og fliserne. Det er sådan, at vores huse normalt kommer med trykimprægneret sokkeltømmer. Vi anbefaler, at du forankrer tømmeret ned i fliserne. Det vil sige, at du går ned i det lokale byggemarked og køber nogle karmskruer, så du kan skrue selve soklen direkte ned i fliserne.  Soklen skal gerne forankres for hver meter til halvanden.

Stolpefødder

En anden mulighed i forhold til fundament og stolpefødder. Vi anbefaler, at stolpefødderne skal nedgraves i cirka 50 centimeters dybde. De er super gode, hvis du har en lidt ujævn eller fugtig grund. Så kan du nemlig lige få hævet huset over jorden. En anden fordel med stolpefødderne er også, at du får plads til mere isolering. Det vil sige, at du kan hæve huset, i forhold til hvor meget isolering, du ønsker.

Støbt fundament

For den der gerne vil være ekstra grundig, kan man vælge at støbe et fundament. Det gør, at du har uanede muligheder i forhold til forankring. Det gør også, at du får en helt jævn overflade. Det vil sige, hvis du vælger ikke at have trægulv som i f.eks. garage eller skur, så får du en hel plan overflade, som lige giver det ekstra touch.

Tak fordi du følger med. Jeg håber, du kan bruge det til noget. Har du nogle spørgsmål, så send dem til vores mail [email protected] eller ring til os 75 66 28 75, så sidder vi klar til at svare på spørgsmål, hvis du skulle have nogle.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration