Byg selv havehuse fra Sølund.dk det er nemt at samle og lige til at bygge. Dette havehus er i hele elementer og fås som komplet samlesæt

Fra samlesæt til havehus: Sådan bygger du selv

Overvejer du et byg-selv hus fra Sølund? Så har du måske gjort dig nogle tanker om, hvordan sådan et projekt foregår. I artiklen her kan du læse om hele processen fra køb til færdigt hus.

Billederne er fra en tilfreds kunde, som har fotograferet opsætningen af et Tony 2 havehus helt fra levering til færdigt hus. Fremgangsmåden er den samme, hvad enten du overvejer en pavillon, et havehus, redskabshus, legehus eller noget helt femte.

Hvordan leveres mit hus?

Vi har egne lastbiler og chauffører, som kører ud med huset til dig. Vores lastbiler er udstyret med kran, som kan række 3-7 meter. Så hvis forholdene tillader det, kan vi levere pakken, hvor du ønsker det.

Dit Sølund-hus kommer oftest som én stor pakke. Den vil altid være forsvarligt pakket ind, så du sagtes kan lade den ligge, hvis du ikke skal i gang med at bygge med det samme.
Dit hus aflæsses med kran af vores flinke chauffører. Her er Michael igang. 
Hele huset kommer på én stor palle. Shingles tagpap leveres på lille palle ved siden af. 

Inden du bygger

I pakken med dit hus finder du alle nødvendige materialer. Så det eneste du skal sørge for at have klar er fundamentet til dit hus. Her findes forskellige løsninger. Læs mere om valg af fundament her.

Til langt de fleste Sølund-huse anbefaler vi et flisefundament, som også kan ses her på billederne. Skal dit hus stå på en græsplæne, anbefales det først at fjerne det øverste lag græstørv og herefter lægge et lag stabilgrus. Når du har et jævnt underlag, skal fliserne lægges. Og så er du klar til at bygge.

1. Græstørv fjernes.

3. Lægning af fliser påbegyndt.

2. Stabilgrus hældes på og planeres.

4. Flæsebelægning klar.

Byg-selv træhus – trin for trin

Når du har åbnet pakken, er det en god ide at tage alle de løse dele ud, så du kan skabe dig et overblik. Brug den medfølgende manual til at sortere delene i den rækkefølge, de skal bruges.

Første skridt er at få sammensat bundrammen. Læg evt. også gerne noget murerpap mellem fliser og bundrammen, så du beskytter træværket bedst muligt mod fugt nedefra.


Start med at skabe et overblik over alle løsdele. Sortér gerne ifølge manualen.
Montering af bundramme og strøer.
Hernæst lægges gulvbrædderne bræt for bræt. Tony-huset, som vises her, består af elementer. Næste skridt her er derfor at få fastgjort vægelementerne, så du får skabt husets ramme. Vælger du et byg-selv træhus, som består af løse bjælker, skal disse nu monteres.

Gulvbrædderne sættes ind i hinanden med fer og not og fastmonteres til bundrammen.

Montering af vægge som hele elementer.
Til sidst kommer montering af tag og tagpap, døre og vinduer. Til de fleste af Sølunds huse medfølger der shingles tagpap, som sømmes direkte på taget uden brug af brænder. Til de huse, der har en meget lille taghældning, som er tilfældet ved det viste hus her, anbefaler vi at lægge underpap, så du er helt sikker på, at der ikke kan trænge vand ind.

Taget er nu monteret, og væggene står klar til isolering.

Shingles tagpap sømmes på, og så klarer solen resten, så du ikke skal igang med brænderen.
Tony-huset på billederne her er et af vores elementbyggede redskabsskure, som alle er klargjort til isolering. 

Dette betyder, som det ses på billederne, at der er plads i væggene til at lægge et lag isolering, f.eks. rockwool eller flamingo. Herefter påsættes inderbeklædning af eget valg; gipsplader, profilbrædder eller spånplader, som kunden her har valgt.

Til sidst er det tid til at male dit hus i den farve, du ønsker. Husk at behandle træværket med en god grundingsolie, inden du maler. Læs meget mere om behandling af træværk her. 
Og så er det ellers bare i gang med at indrette, som du gerne vil have det. Til sidst anbefaler vi, at du tager en pause og nyder dit flotte stykke arbejde.
Er der dukket flere spørgsmål op i forhold til byggeprocessen, så tøv ikke med at kontakte os. Vi sidder klar til at hjælpe dig. Find vores kontaktoplysninger her. Du er også velkommen til at gå på udkig efter et havehus til dit behov.

Del historien og lad jer inspirere

Få mere inspiration

Måske du kunne være interesseret i...

Hobbit sauna med rundt vindue fra Sølund Huse
Inspiration | Wellness og udeliv

En wellness oase i hjertet af haven

I sommeren 2022 tog Pernille og hendes familie hul på et ganske særligt projekt, der skulle forvandle et stykke forsømt græsplæne i baghaven til noget, der lignede det, man kun ville forvente at finde i de frodige landskaber af Tolkiens…
Lille Anders legehus med hems og blomsterkasser
Inspiration | Legehuse

Havens solsikke

I sommeren 2022 byggede Janni og hendes mand et fantastisk Lille Anders legehus til deres to piger. Legehuset bar ikke kun på sjov og leg, men også på dyrebare barndomserindringer, som Janni ønskede at videreføre til sine døtre.
Anneks eller havehus med højt til loftet fra Sølund
Inspiration | Havehuse og annekser

Et hyggeligt ”helle” i frodige omgivelser

Et charmerende Chloe havehus flyttede ind på Morten og Lindas landejendom for 3 år siden. Placeret i en have med panoramaudsigt, tilbyder huset en flugt fra hverdagens travlhed.

Se al inspiration